simply translate

Een jaar vol hoogtepunten, zo omschrijven wij 2016. Wij hebben iedere dag hard aan onze services en ons product gewerkt om meer e-commerce ondernemingen op eenvoudige wijze van vertalingen te kunnen voorzien. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen! Waar wij veel bestaande klanten terug hebben gezien in 2016, hebben wij tevens veel nieuwe klanten mogen verwelkomen. Bovendien hebben wij nieuwe partnerschappen gevormd met verschillende webshop platformen en marketingbureaus. Iets waar wij eveneens heel trots op zijn. Nieuwsgierig wat wij afgelopen jaar nog meer gerealiseerd hebben? Bekijk onze hoogtepunten in deze infographic.

Lees meer

webshop vertalen stappenplan

Je bent op het punt beland dat je je website of webshop wilt laten vertalen naar een andere taal. De vraag die zich vervolgens het vaakst voordoet, is: hoe pak ik dit op een professionele wijze aan? Een website of webshop laten vertalen omvat vaak meer werk dan op het eerste gezicht lijkt. Daarom helpen wij je graag op weg met een overzichtelijk stappenplan, zodat je gegarandeerd bent van een optimale website of webshop vertaling.

Lees meer

partnership nextport china

Chinese consumenten bestellen steeds vaker producten uit de westerse wereld. En dat is niet voor niets. Door de economische groei van China en de logistieke mogelijkheden, wordt het voor de Chinese consument makkelijker om westerse producten aan te schaffen. Voor ons redenen genoeg om grenzen te verleggen. Op zoek naar een nieuwe marketing partner: NextportChina.
Lees meer

Simply translate platform

Bij Simply Translate houden wij het vertalen van teksten graag overzichtelijk en gemakkelijk. Daarom hebben wij ons vertaalplatform vernieuwd! Via het vernieuwde Simply Translate Platform bieden wij je de mogelijkheid om eenvoudig vertaalprojecten aan te maken waarna je de status van jouw project op de voet kunt volgen.

Lees meer

lightspeed connect event

Lightspeed Connect is een evenement voor ondernemers in retail en e-commerce. Op 26 oktober 2016 vindt dit jaarlijks terugkerende evenement plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze dag zal draaien om het beantwoorden van een specifieke vraag: “How to become the next big seller?”. Na honderden app downloads en het helpen van vele Lightspeed klanten, delen wij ons antwoord op deze vraag tijdens het Lightspeed Connect evenement.

Lees meer

slogan op tiles

Succesvolle verhalen over de klanten service van bedrijven zijn altijd leuk om te horen. Het is de zakelijke versie van een lang en gelukkig einde: het bedrijf luister naar de klant, het probleem is opgelost en iedereen wint in deze situatie.

Het is inspirerend om te zien dat er bedrijven en medewerkers bestaan die zorgvuldig met hun klanten omgaan. Veel bedrijven claimen dat hun klanten hun nummer een prioriteit zijn, maar het tegendeel blijkt soms waar te zijn. De onderstaande vijf opvallende klanten service verhalen tonen echter aan dat er absoluut bedrijven zijn die net dat stapje extra voor hun klanten willen zetten. Gebruik deze verhalen als inspiratiebron om jouw klanten service naar een hoger niveau te tillen! Lees meer

ice

Sociale media zijn een prachtig hulpmiddel om je bedrijf te promoten, je merk sterker te maken en interactie met je klanten aan te gaan. In het geval van dit laatste punt zal je merken dat deze interactie niet altijd louter positief zal zijn. Hoeveel zorg je ook aan je klanten besteed, op een dag zal er een klant langskomen die ontevreden en boos is, en daarbij vastbesloten is om jou precies te vertellen hoe hij of zij zich voelt.

Lees meer

sad

Sociale media zijn een krachtig hulpmiddel. Wanneer je dit instrument op de juiste manier inzet, kan het je bedrijf exponentieel laten groeien, nieuwe klanten aantrekken, de loyaliteit van je bestaande klanten doen groeien en de problemen van klanten oplossen voordat het echte problemen zijn. Echter, wanneer je sociale media op verkeerde wijze gebruikt, kunnen deze gewenste resultaten uitblijven. Hoe zorg je ervoor dat jouw sociale media een succes worden? Zet een eerste stap door onderstaande veelvuldig gemaakte fouten door te nemen en deze voortaan te voorkomen.

Lees meer

social media mobile

Om relevant te zijn voor je klanten, zul je verder moeten gaan dan alleen het personaliseren van de aanhef van je e-mails met hun namen. Je dient te begrijpen wat hen motiveert en hoe dat gerelateerd is aan jouw merk, bedrijf en producten. Zorg er daarom voor dat in elk contact dat je met je klanten hebt, de mate van respect die je voor hen hebt doorschemert. Zo stel je jouw klanten keer op keer gerust dat ze de juiste keuze gemaakt hebben door voor jouw bedrijf te kiezen.

Lees meer

happy

Sociale media zijn zo snel in onze samenleving geïntegreerd, dat de meeste van ons zich geen wereld meer zonder kunnen voorstellen. Voor bedrijven heeft dit een aantal nieuwe verantwoordelijkheden met zich meegebracht. Klanten verwachten tegenwoordig dat je constant aanwezig en beschikbaar bent op alle platformen, om direct in te springen op problemen die zich voordoen. Hoe zorg je ervoor dat je online aanwezigheid een troef is en dat je op de juiste manier met webcare omgaat? In deze blog behandel ik vijf manieren om een behulpzame online klantenservice en hoge klanttevredenheid te garanderen.

Lees meer